Dünyanın en merak edilen destinasyonlarından biri olan ve özellikle Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan Sakura mevsiminde pembeye boyanan Japonya, her yıl birçok turisti misafir ediyor. Japon mimarisini ve Japon kültürünü tanımak ve Japonya turu yapmak isteyenler için Japonya gezi rehberi mahiyetinde kısa notlar hazırladık.

Sağlık

Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca Japonya turu boyunca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

Vize Bilgileri

Japonya turu yapmak istiyorsanız Japonya vizesi konusuna özellikle dikkat etmelisiniz. Japonya, çipli pasaportlardan vize istememektedir. Eğer eski pasaportunuzu (Lacivert) kullanıyorsanız vize almanız gerekmektedir. Japonya tüm giriş yapan kişilerden girişte parmak izi almaktadır.

Japonya Uçuş Süreleri

İstanbul’dan Japonya’ya uçuş süresi ve Oskada’dan İstanbula uçuş süresi aşağıdaki gibidir:

İstanbul – Tokyo: 11 saat

Osaka – İstanbul: 13 saat

Para Birimi

Japonya’nın para birimi Yen’dir. Yanınıza USD almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

Saat Dilimi

Türkiye ile Japonya arasında saat farkı bulunmaktadır. Bu saat farkı +6 saattir. Yani Türkiye’de saat 12:00 iken Japonya’da saat 18:00’dır. Tur boyunca tüm aramalarınızı bu saat farkını göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz.

Japonya’da Telefon Kullanımı

Eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa, tüm cep telefonu operatörleri kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

Japonya Turu İçin Gerekli Eşyalar ve Kıyafetler

Japonya turu için hazırlanırken yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Japonya’nın Yemek Kültürü

Japonya’da Uzakdoğu yemek kültürüne ait bir mutfak hakimdir. Japonya turu boyunca bu farklı ve lezzetli mutfağın tadını çıkarabilirsiniz. Tur esnasında sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Deepnature Travel gezilerinde gidilen restoranlar ve otellerde alınan yemekler damak tadınıza uygundur.

Elektrik

Genelde 100 V kullanılır ve Japonya’da İngiliz tipi üç pimli prizler bulunmaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir. Adaptör getirmenizi öneririz.

Alışveriş

Japonya, özellikle elektronik konusunda tam bir alışveriş cennetidir. Japonya gezisi özellikle elektronik alışverişi yapmak isteyenler için son derece uygundur. Elektroniklerin haricinde geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir.

Size özel Japonya turu organize etmemizi isterseniz ya da Japonya turu programlarımızdan birine katılmak isterseniz bize 02163495515 yada 05322948112 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin: Japonya Turu