Dünyanın en renkli ve en merak uyandıran ülkelerinden biri olan Hindistan, gerek renkli kültürüyle gerekse muhteşem doğasyla birçok turisti kendine çekiyor. Büyüleyici olduğu kadar insanların kafasında soru işareti uyandıran Hindistan’ı ziyaret edeceklerin en çok endişe duyduğu şeyler hijyen ve güvenlik. Temizlik ve güvenlik konusunda titiz olanların bu güzel ülkede keyif alarak seyahat etmelerinin en pratik yolu da ülkeyi Hindistan turlarına katılarak gezmek. Bu eşsiz ülkeyi Hindistan turları ile gezmeyi düşünenler için Hindistan gezi rehberi mahiyetinde kısa notları derledik.

Sağlık

Hindistan turları ile ülkeye gidecek olup, düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca Hindistan gezisi boyunca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmeniz büyük önem taşımaktadır. Ülkeye seyahat etmeden önce, seyahat sağlık merkezi tarafından önerilen aşıları yaptırabilirsiniz.

Uçuş Süreleri

Türkiye Hindistan arası ve Hindistan Türkiye arası direkt uçuş süresi 6 saattir.

Para Birimi

Hindistan para birimi Hint Rupisi ’dir. Ülkede Dolar ve Euro kolayca değiştirilebilir. Kredi kartı kullanımı da oldukça yaygın olmakla beraber kredi kart dolandırıcılığına karşı dikkatli olunmalıdır. Hindistan turu için yanınızda Dolar ve Euro getirebilir; bunları küçük banknotlar halinde yanınızda taşıyabilirsiniz.

hindistan turları

Saat Dilimi

Hindistan ile Türkiye arasında saat farkı bulunmaktadır. Hindistan, Türkiye’den 3 saat 30 dakika ileridedir.

Telefon Kullanımı

Eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa, tüm cep telefonu operatörlerini Hindistan turu sırasında kullanabilirsiniz. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar

Hindistan mevsimi sıcaklığı ve muson yağmurlarıyla bilinen bir mevsimdir. Hindistan turu yapacağınız mevsime göre yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz ferah kıyafetler getirmenizi öneririz. Tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, şort ve pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve serin akşamlar için ince bir ceket almanızı öneririz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü

Hindistan mutfağı oldukça çeşitlidir ve dünyanın en gözde mutfaklarından biridir; özellikle baharatlı yiyecekleriyle öne çıkar. Hijyen konusu son derece önemli olduğundan sokakta satılan açık ve soğuk yiyecekleri tüketmemeniz; güvenilir restoranlarda servis edilen sıcak yiyecekleri denemeniz ve ne olursa olsun musluk suyu almamanız önerilir.

Deepnature travel Hindistan turları süresince yemeklerimizi otelimizde ve en iyi restoranlarda alacağımız için hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Ayrıca gidilen her yerde kapalı şişe su temin etme imkânımız olacağından su sorunu da yaşamazsınız. Hindistan turu boyunca konaklayacağımız oteller sağlık bilgisi bakımından üst düzey tesisler olduğundan bu riskler minimumdur.

hindistan turları

Elektrik

Hindistan’da genelde 200-220 V elektrik kullanılır ve İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Birçok priz tipine bizim kullandığımız iki pimli fişler uymaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir.

Alışveriş

Yeni Delhi’de alışveriş yapılabilecek en önemli mekanlardan biri The Central Cottage Industries Emporium’dur. Birçok şubesi bulunan bu mağazalar zinciri sabit fiyatlarla müşterilerine hizmet verir. Ağaç oymaları, bakır işlemeli eşyalar, biblolar, kumaşlar ve hatta mobilyalar çok uygun fiyata alınabilir. Hindistan son derece renkli ve etkileyici bir atmosfere sahip olduğundan yanınızda hediyelik birçok şey götürmek isteyeceğinize eminiz.

Size özel Hindistan turu organize etmemizi isterseniz yada Hindistan turu programlarımızdan birine katılmak isterseniz bize 02163495515 yada 05322948112 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin: Hindistan Turu