Likya Yolu, eşsiz Akdeniz manzarası, dağların arasından parkurları, Türk kültürü ve antik kalıntıların eşsiz birleşimi nedeniyle doğa severler tarafından ilk sırada tercih ediliyor. Düzenli olarak Dünyanın en iyi yürüyüş parkurları ilk 10 listesinde yer alan, dünyanın en büyük uzun mesafe yürüyüş parkurlarından biridir.

Hayal gücünün üzerindeki çekiciliği inkar edilemez Likya Yolu, çarpıcı sahil şeridi, tatil kasabaları ve kırsal köylerin karışımı eşsiz bir rota. 540 km’lik işaretli rotanın patikaları Fethiye ile Antalya’nın turistik beldeleri arasında ama çoğunlukla medeniyetten ve kalabalıklardan uzak yerlerden uzanıyor.

Likya Yolu

Türkiye’nin güzel turkuaz sahili boyunca yer alan Likya Yolu , dünyanın en iyi 10 uzun mesafe parkurundan biri olarak ilan edilmesine rağmen hala nispeten bilinmeyen bir parkurdur. Likya Yolu boyunca karşılaşılan manzaralar  büyüleyici. Neredeyse her adımda kendinizi saf tarihin içinde bulacaksınız. Bir gün dağların tepesindesiniz ve diğer gün, arka planda muhteşem bir antik kentin kalıntıları ile dünyanın en iyi plajlarından birinde olacaksınız. Likya Yolu’nun çoğu kısmını isterseniz kamp malzemeleri olmadan yapılabilir – ve eğer kamp yapıyorsanız, hemen hemen her yerde kamp yapabileceğinizi keşfetmekten memnuniyet duyacaksınız!

Likya Yolu inanılmaz bir deneyim – herkesin keyif alabileceği bir şeyler var. Bu parkuru yürümek, hayatta mutlaka yapılması gereken özel deneyimlerden birisi.

Likya Yolu Yürüyüşünü Kimler Yapabilir?

Likya Yolunun parkuru, sık sık engebeli bölümler ve dar patikalara sahip alanlardan oluşması nedeniyle yalnızca yürüyüş yapmaktır. Ancak, yakınlardaki kırsal yolları kullanarak Likya Yolu’nun genel rotası boyunca bisiklet sürmek mümkün olabilmektedir. Orta düzeyde yürüyüş deneyimi önerilir, ancak birçok bölüm yeni başlayanlar / günlük yürüyüşçüler tarafından yapılabilir.

Likya Yolu Yürüyüşü İçin İdeal Dönem Ne Zaman?

Patika İşaretleri

Likya Yolu, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Akdeniz kıyı şeridinde yer alıyor. Kış aylarının yumuşak geçtiği bu bölge yaz döneminde oldukça sıcak oluyor. Yılın 11 ayı rahatlıkla yürünebilecek bir rota olan Likya Yolu’nu yürümek için en ideal dönem hem kış yağmurlarının ardından canlanan doğanın renk harmonisini hem de karlı tepelerin manzarasını bir arada görebileceğiniz Nisan ve Mayıs ayları. Mayısın sonuna doğru sıcaklar başlıyor. Yaz ayları ve Eylül’ün ortasına kadar bölge sıcak ve nemli. Bu aylarda yürüyecekseniz, rotada kıyıya ulaştığınız her fırsatta Akdeniz’in sularına kendinizi bırakıp serinlemek iyi olacaktır.

 

Nemin giderek azaldığı Ekim-Kasım dönemi ise ideal sıcaklık açısından en tercih edilebilir dönem. Kasım ayının ortasından Şubat ayına kadar çok yağış oluyor. Marttan itibaren yağışlar azalıyor.

Sonuç olarak Nisan-Mayıs-Ekim-Kasım ayları en ideal dönemdir diyebiliriz.

Detaylı Bilgi İçin: Likya Yolu Yürüyüş Turu