Tüm yıl boyunca sıcak, tropik bir iklime sahip Seyşeller’e gitmek için yılın her zamanı uygundur. İlgi alanlarınıza göre yılın farklı aylarında Seyşeller’e seyahat etmeyi tercih edebilirsiniz.

İki zıt rüzgar genel olarak Seyşeller’e gitmek isteyeceğiniz döneme karar vermenizde yardımcı olabilir. Kuzeybatı rüzgarları, Ekim ile Mart ayları arasında rüzgar hızı ortalama 8 ila 12 knot arasında değişir; Ve güney-doğu rüzgarları, Mayıs ve Eylül ayları arasında 10 ila 20 knot arasında rüzgar ile darbe esnasında yelken için ideal olan daha serin ve rüzgarlı koşulları getirir.

Seyşeller, Nisan ayında ve Ekim ayında oldukça sıcak ve rüzgarsızdır. Yüzme, şnorkelli yüzme ve özellikle dalış koşulları, su sıcaklığının bazen 29ºC’ye ulaştığı ve görüş mesafesinin genellikle 30 metre artı olduğu Nisan / Mayıs ve Ekim / Kasım aylarında mükemmel seviyededir.

SUBIOS Sualtı Festivali’, Seyşeller’in olağandışı su altı dünyasını bir dizi film şovu, konuşma ve müsabakayla sergilerken, ‘Festival Kreol’ (Creole mirasını ve geleneklerini bir hafta süreyle kutluyor) her yıl ekim ayında düzenleniyor.

Uluslararası bir yelken etkinliği olan Seyşeller Yelken Kupası Ocak ayında ve Kasım ayında Uluslararası Balıkçılık Yarışması’nda düzenlenmektedir. Yıl boyunca yerel balıkçılık yarışmaları düzenlenmektedir.

Sene boyunca Seyşeller’e gitmek mümkün.

Aşağıdaki tabloda, farklı aktivite türleri için Seyşeller’i ziyaret etmenin en iyi zamanları özetlenmektedir.

Aktivite / Dönem

Kuş Gözlemi: Nisan (yetiştirme mevsimi), Mayıs – Eylül (Sooty Terns’in yuvalanması), Ekim (göç)

Dalış: Mart – Mayıs / Eylül – Kasım

Balık tutma: Ekim – Nisan

Yürüyüş – Trekking: Mayıs – Eylül

Yelkenli: Yıl boyunca

Şnorkelle Yüzme: Yıl boyunca

Sörf / Rüzgar Sörfü: Mayıs-Eylül

 

Size özel Seyşeller turu organize etmemizi isterseniz yada Seyşeller turu programlarımızdan birine katılmak isterseniz bize 02163495515 yada 05322948112 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Seyşeller turu