Küba turu yapmak isteyenler için pratik bilgiler içeren Küba gezi rehberi hazırladık. Küba’ya giden turistler ve gezginler için faydalı ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Küba’da Sağlık

Küba’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Küba gezisi sırasında yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

Vize Bilgileri

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Küba vizesi pasaporta yapıştırılmaz, ayrı bir belge olarak verilir. Ülkeye giriş ve çıkışlar bu belge üzerine damgalandığından pasaportunuzda görünmez. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağınız seyahatlerde sorun yaşamazsınız. Küba’da, giriş yaparken gümrük memurunu uyarmanız halinde pasaportunuza herhangi bir damga veya ibare vurulmaz.

Uçuş Süresi

İstanbul – Havana: 13 saat 50 dakika

Havana– İstanbul: 16 saat 15 dakika.

Küba Para Birimi

Küba’nın para birimi Küba Pesosu’dur (CUP). Ancak turistlerin kullanımı için Convertible Peso (CUC) adı verilen bir para birimi daha vardır. Seyahatiniz esnasında bu parayı kullanacaksınız. Yanınızda EURO ve bunun ufak birimlerini almanızı öneririz.

Saat Dilimi

Küba GMT-5 saat diliminde yer alır. Küba ile Türkiye arasında -8 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Küba’da aynı gün 04:00

Telefon Kullanımı

Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve Avea hatlar Küba’da kullanılmaktadır. Ancak konuşma ücreti oldukça pahalı (1 dakika = 8 TL).

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar

Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü

Küba’da tavuk, deniz mahsulleri ve kara fasulye oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

Elektrik

Küba’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Adaptör getirmeniz gerekecektir.

Küba’da Alışveriş

Küba’dan puro alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor.

Küba’dan Ne Kadar Puro Getirebilirim?

Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro sayın alabilirsiniz.

Size özel Küba turu organize etmemizi isterseniz yada Küba turu programlarımızdan birine katılmak isterseniz bize 02163495515 yada 05322948112 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin: Küba Turu