Deep Nature : Özenli Turlar, Keyifli Tatiller Anasayfa
Tur Arama Üye Girişi
Deep Nature Hakkında Haberler Basında Biz Fotoğraf Albümü Rehber Yazılar Bil Kazan Üyelik Sorular
Yurtdışı Turları Haftasonu Turları Bayram Turları 30 Ağustos Turları Kültür Turları Karadeniz Turları Konsept Turlar Outdoor Turları Mavi Yolculuk Yat Kiralama
Trans Yayla Turu Arkadaşıma Öner | Yazıcı Dostu Sayfa

Tarih:
4-11 Temmuz 2010 / 11-18 Temmuz 2010 / 18-25 Temmuz 2010 / 25 Temmuz-1 Ağustos 2010 / 1-8 Ağustos 2010 / 8-15 Ağustos 2010 / 15-22 Ağustos 2010 / 22-29 Ağustos 2010 / 29 Ağustos-5 Eylül 2010 / 5-12 Eylül 2010

Süre:
7 GECE 8 GÜN

Yayla yaşantısına daha yakın olmak önemli ise, konfor ikinci planda ise , gezgin ruhuna sahipseniz bu tur tam size göre. Pokut, Gito ve Çat Vadisi program dahilinde.

TURLARIMIZ KESİN HAREKETLİDİR.


1. Gün: TRABZON, ZİL KALE, PALOVİT ŞELALESİ, ÇAT 
 
Buluşma noktamız Trabzon Havaalanıdır. İstanbul'dan kalkan uçağınız 1 saat 45 dakika sonra, Trabzon havaalanına inmiş oluyor. (Otobüsle gelenleri daha önce otogardan alıyoruz.). Rehberimiz sizi havaalanında karşılıyor. Eşyalarınızı aracımıza yerleştirdikten sonra Çat Vadisine doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Rize bezi atölyesine uğradıktan sonra sahil şeridi boyunca Rize'nin Ardeşen ilçesine oradan Çamlıhemşin'e varıyoruz. Kısa bir alışveriş molası verdikten sonra Çat Vadisine giriyoruz. Kıvrımlı dağ yollarında ilerlerken bir anda karşımıza muhteşem Zil Kale çıkıyor. Rehberiniz kısa bir anlatım yaptıktan sonra Zil Kaleyi geziyoruz. Gezimizden sonra tekrar araca binip, Palovit Şelalesine gidiyoruz. Aracımızdan inip 30 dakikalık bir yürüyüş ile Palovit şelalesine varıyoruz. Belki de hayatınızda görebileceğiniz en güzel şelalelerden biri olacak Palovit şelalesinde fotoğraf ve keyif için mola veriyoruz. Sonra tekrar aynı yolu geri dönerek aracımıza binip yaklaşık bir saatlik bir yolculuktan sonra Çat yaylasına varıyoruz. Günün yorgunluğunu, Fırtına deresinin kenarında sıcak bir çay ile giderebilirsiniz. Pansiyonumuza yerleştikten sonra akşam yemeğimizi alıyoruz. Burada ateş yakabilir yada şömine başında vakit geçirebiliriz. Ev sahipleri sizleri çok güzel bir şekilde ağırlayacaktır. 
 
2. Gün: VERÇENİK DAĞI, KAPILI GÖLLER, ÇAT KÖYÜ 
 
Sabah kahvaltı sonrası aracımızla Doğu Karadeniz'in Kaçkar'dan sonra ikinci en yüksek zirvesi olan Verçenik Dağı'na ve dibindeki Kapılı Göller'e doğru hareket ediyoruz. Yol üstündeki birkaç yaylada fotoğraf molası verdikten sonra Verçenik Yaylası'nda aracımızdan inip yürüyüşe başlıyoruz. 2.5 saat süren orta zorluktaki bir yürüyüşten sonra Verçenik'in muhteşem manzarasındaki diğer üç gölü geziyoruz. Burada öğle yemeğimizi yedikten sonra ve biraz yürüyüş yaptıktan sonra dönüşe geçiyoruz. Dönüş yolunda hava açık olursa; Çat Köyüne uğrayacağız. Hava açık olursa diyoruz çünkü; manzarası muhteşem. İnsan saatlerce bu manzarayı seyredebiliyor. Hava sisli olursa doğa bize o manzarayı sunmuyor. Alternatif olarak kapalı havalarda, Derin Çat Vadisinde dere kenarından yürüyerek pansiyona varabilirsiniz. Bugünkü deneyimimiz alpin zonda geçiyor ve buzul göllerini görüyoruz. Konaklamamız tekrar Çat'ta. 
 
3.Gün: ÇAT, ELEVİT, GİTO 
 
Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Çat'taki pansiyonumuzdan ayrılıyoruz. Aracımız ile bir saatlik yolculuk yaptıktan sonra Elevit Yaylasına varıyoruz. Elevit Yaylası bölgenin en büyük yaylalarından bir tanesi. İki vadinin birleştiği noktadan konumlanmış bu yaylayı, rehber eşliğinde geziyoruz. Yaylada bulunan kahvede çay molamızın ardından yürüyerek Çat’a doğru dönüşe geçiyoruz. Sık ladin ormanları, Elevit Deresi, tarihi kemer köprüler bu yürüyüş esnasında bize eşlik edecek. Öğle yemeğini Çat'ta kaldığımız pansiyonda alıyoruz. Yemekten sonra, iki gün konaklayacağımız Gito Yaylasına doğru yola çıkıyoruz. Bir buçuk saatlik araç yolculuğundan sonra Gito’ya varıyoruz ve pansiyonumuza yerleşiyoruz. Gito bölgenin en güzel yaylalarından bir tanesi, orjinalliğini korumuş haliyle tüm güzelliklerini bizlere sunuyor. Pansiyona yerleştikten sonra serbest zaman. Yaylada gezintiye çıkabilir, fotoğraf çekebilir. Güzel pansiyonumuzun balkonundan manzara karşı, keyif yapabilirsiniz. 
 
4. Gün: AMBARLI YAYLASI, AMBARLI GÖLLERİ 
 
Sabah kahvaltımızın ardından yaklaşık bir saat sürecek bir araç yolculuğu ile Ambarlı yaylasına varıyoruz. Araç yolu toprak ve bozuk. Yürüyüşümüz için hazırlıklarımızı bitirdikten sonra 2.5 saat sürecek yürüyüşümüze başlıyoruz. Çok kolay bir yürüyüş olduğunu söyleyemeyiz ama her molamız bir göl kenarı olacaktır ve her gölün kenarında yorgunluğunuzdan eser kalmayacaktır. 
 
İlk tırmandığımız göl veya göller üç göller olarak adlandırılıyor. Bu göllerin isimleri Taraklı, Sandıklı, ve Kuzu gölleri olarak da anılıyor yükseklik 2800 metre. Üç göllerden sonra yaklaşık 10-15 dakikalık bir tırmanışla Mohorcok Gölüne ulaşıyorsunuz. Buradan yaklaşık 15 dakika daha tırmanıp en güzel göl olan Balıklı Göle ulaşılıyor. Burada yükseklik 3000 m bu gölde insanlar olta ile balık avlıyorlar. Dağın başında bir göl ve içi balık kaynıyor. Siz de isterseniz balık için şansınızı deneyebilirsiniz.
 
Dönüş yolu yaklaşık iki saat sürüyor. Farklı bir vadiden Ambarlı Yaylasına varıyoruz. Tekrar aracımıza binip Gito Yaylasındaki pansiyonumuza dönüyoruz. Hava koşulları elverirse; eşsiz manzaralar göreceksiniz.
 
5. Gün: GİTO, POKUT,SAL 
 
Bugün, bir çok gezi yazısına konu olmuş, dünyaca ünlü Pokut ve Sal yaylalarına gidiyoruz. Gito’daki pansiyonumuzda aldığımız kahvaltıdan sonra aracımıza binip Pokut'a doğru yola çıkıyoruz. Pokut’a iki farklı yoldan varabiliriz. Eğer mümkün olursa; birinci alternatifimiz, Mollaveis mevkiinden patika yolu kullanarak zorlu bir yoldan Pokut'a yürüyerek varmak. Bu alternatif patika çok az kullanıldığı için bozulmuş ve otlar ile kaplanmış durumda. Keşif yapıp bu patikayı açabilirsek bu yoldan Pokut'a ulaşacağız. İkinci olarak araçla biraz daha devam edip Şenyuva köyünden araç yolu ile 4x4 unimog araçla Pokut'a varacağız. Tepe üstüne kurulu bu yaylalardaki tüm evler tamamen ahşap. Bakirliğini korumuş yaylalar vahşi bir ormanla çevrili. Manzara ise doyulmaz. Bir yandan deniz, bir yandan Kaçkar, bulut denizi ve bulutlardan başını çıkarmış dağ adacıkları. Etrafı balta girmemiş bir doğal yaşlı orman ile çevrili olan Pokut'a doyamayacaksınız. Konaklama Pokutta. 
 
6.Gün: POKUT, HAZİNDAĞ, SAMİSTAL ya da AMLAKİT 
 
Bugün hiç araç yolculuğu yok:)Sabah erken saatte pansiyonumuzda alacağımız kahvaltıdan sonra Hazindağ Yaylasına doğru yola çıkıyoruz. Hazindağ'a genelde düz bir satıhta ilerleyen yer yer iniş çıkışları olan toprak yoldan varıyoruz. Yürüyüşümüz Hazindağ Yaylasına kadar orman içinde geçiyor. Hazindağ Yaylası yöre mimarisinin en güzel örneklerine sahip bir yayladır. Üç sene öncesine kadar yol yoktu. Maalesef patikanın üzerine yol yaptılar:( Hala elektrik yok. Çok eğlenceli insanların bulunduğu, bu yayladan hiç ayrılmak istemeyeceksiniz. "Bana bu kadar yürüyüş yeter diyenler" isterlerse yürüyüşün ikinci etabına katılmayabilir. İsterlerse Hazindağ'da vakit geçirip grubu bekleyebilirler.
 Kumanyamızı burada yedikten sonra grubun performansına göre rehberiniz Amlakit ya da Samistal yaylası rotalarından birini seçerek yürüyüşe başlar. 
 
Samistal yürüyüşü: Yaklaşık iki buçuk saatlik bir yürüyüş ile Samistal Yaylasına varıyoruz. Yürüyüşümüz ilk etapları orman içinde devam ederken, yükseldikçe ağaç sınırını aşıp çayırlık bölgede ilerliyoruz. Hafif bir eğimde yükselerek Samistal Yaylasına varıyoruz. Fotoğraf molası ve biraz dinlendikten sonra Hazindağ'a geri dönüyoruz. 
 
Amlakit yürüyüşü: Hazindağ'dan bir buçuk saatlik yürüyüş ile Amlakit'e varıyoruz. Hazindağ'dan Amlakit' gidiş genelde iniş şeklindedir. Bölgede bulunan en güzel patikalardan biri bu rota üzerindedir. Amlakit'e vardıktan sonra yaylada vakit geçirip kısa bir çay molasının ardından tekrar Hazindağ'a aynı patika'dan geri dönüyoruz. 
 
Hazindağ'dan tekrar Pokut'a doğru yola koyuluyoruz. Konaklama Pokut'ta.
 
Bugün bol yürüyüşlü bir gün gezeceğiniz yaylalar Fırtına vadisinin en korunmuş yaylalarıdır. İçinden geçeceğiniz ormanlar Türkiye'nin tek yağmur ormanlarıdır. Yürüyeceğiniz patikalar, yüzlerce yıllık karadeniz kültürünün izlerini üzerinde taşır. 
 
Yürüyüş süreleri:
Pokut-Hazindağ: 2 ile 2.5 saat arası
Hazindağ-Samistal: 2.5 ile 3 saat arası
Hazindağ-Amlakit: 1 ile 1.5 saat arası 
 
Unutmayın her gidişin bir de dönüşü vardır:) Bugün yürüyüşe doyacaksınız. 
 
7. Gün: POKUT, MAKREVİS, FIRTINA 
 
Pokut'tan ayrılmanın vakti geldi:( Kahvaltımızdan sonra eşyalarımızı aracımıza yüklüyoruz. Aracımızı yolladıktan sonra Makrevis (yeni adı Konaklar) köyüne doğru yürüyüşümüze başlıyoruz. Yaklaşık olarak 3 saat sürecek yürüyüşümüz genel olarak aşağı eğimli(yani çok az yokuş çıkacağız) olarak sürecek. 
 
Yürüyeceğimiz bu patika Pokut'a araç yolu ulaştığından beri kullanılmamaktaydı ve kullanılmadığı içinde patika kapanmıştı. Bu sene bu patikayı, patikadan yürümeyi araç yolundan yürümeye tercih edenler tarafından açıldı. Ekoturizm gönüllülerinin ve yürüyüşseverlerin kullanımına sunuldu. Seneler sonra bu patikada yürüyenlerden biri siz olacaksınız. 
 
Yaklaşık üç saatlik bir yürüyüş ile Makrevis Köyüne varıyoruz. Makrevis Köyü eski Hemşin konaklarıyla ünlü.(Zaten yeni ismini de "Konaklar" yapmışlar) Hemşin konaklarının en güzel örneklerini bu köyde göreceksiniz. Öğle yemeğimizden sonra Ortan köyüne yürüyoruz. Ortan köyü gezisini de yaptıktan sonra Fırtına Deresi kenarında bulunan pansiyonumuza varıp pansiyonumuza yerleşiyoruz. Kalan zamanınızda dere kenarında keyif yapabilirsiniz, Şenyuva Köyü kahvesinde zaman geçirebilirsiniz. 
 
Konaklama Fırtına(Çinçiva) köyünde. 
 
8. Gün: TRABZON
Ayrılık günü. Sabah erkenden kalkıp valizlerimizi aracımıza yerleştirdikten sonra saat 08:00 gibi otobüsle dönecekleri otogara, uçakla dönecekleri havaalanına bırakıyoruz.

TUR FİYATI : 1274 TL (Tüm kredi kartlarıyla peşin ödemede geçerli)
Nakit veya banka havalesiyle peşin ödemede 1210 TL

AXESS ile KREDİ KARTI PEŞİN FİYATINA 4-6-8 TAKSİT
BONUS ve SHOP&MILES ile KREDİ KARTI PEŞİN FİYATINA 2-3-4-6 TAKSİT
(15 Eylül'e kadar Bonus ile 2-8 taksit arası ödemelerde +4 taksit)
WORLD ile KREDİ KARTI PEŞİN FİYATINA 2-4-6 TAKSİT
BANKA HAVALESİYLE PEŞİN ÖDEME FİYATINA 4 NAKİT TAKSİT*

Fiyatlar 2 kişilik odada kişibaşıdır. 
Bonus / Shop&Miles ile vade farksız 6 taksit kampanyası online rezervasyonlarda uygulanmaz.

Not: Uçak bileti ücreti tur ücreti dışındadır, belirttiğimiz buluşma saatlerine uygun olarak katılımcı tarafından alınır. Uçak fiyatları sabit değildir. Yani bir uçakta 69 TL den 169 TL ye kadar farklı fiyatta koltuklar vardır. Dolayısı ile az sayıdaki ucuz koltuktan bilet alma ihtimaliniz çok düşük. Ne kadar erken rezervasyon yaparsanız o kadar ucuz bulma şansınız fazla. Bugün sistem 99 TL ye verdiği bileti yarın 160 TL ye çıkabilir. Ancak satın alırken gerçek rakamı öğrenebiliyoruz. O yüzden biz deriz ki madem niyetiniz var gitmeye, en azından rezervasyon yaptırın, bilet fiyatını sabitleyin.

Katılım ücretine dahil olan hizmetler
:: Profesyonel rehberlik hizmeti
::
Tüm Konaklamalar
:: Müze ve örenleri girişleri.
:: Tüm ara ulaşımlar (Trabzon'da başlar ve biter)
:: Tüm yemekler (Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri )
:: KDV
:: TÜRSAB seyahat sigortası
:: Güleryüz ve kaliteli hizmet

Hizmetimiz havaalanında başlar havaalanında biter. Bu aradaki her hizmet fiyata dahildir. Ekstra ücret toplanmaz.

Ayrıca özel eğlenceler ve ücretsiz horon dersleri, asla unutamayacağınız anılar ve yeni bir siz dahil.

Katılım ücretinin dışındakiler
:: Trabzon'a ve Trabzon'dan ulaşım.
(Türkiye'nin her yerinden katılım olduğu için havayolu ve karayolu ile ulaşım fiyata dahil edilmemiştir) 
:: Alkollü ve soğuk içecekler
:: Kişisel harcamalar

 İNDİRİMLER

:: 0-5 Yaş ücretsiz (Araçta koltuğu yoktur) 
:: 6-12 yaş tur fiyatının %40'ı indirimli. 2.çocuk indirimsizdir 
:: En az 10 kişilik gruplara %5 indirim


 SİNGLE FARKI

Tek kişi konaklama halinde 320 TL single farkı talep edilir.

 NOTLAR 
 
* Nakit taksit için nakit taksit  sözleşmesi doldurup taksitlerinizi günü geldiğinde banka havalesi ile ödüyorsunuz. Taksitlerin arası 1 aydır. Ödemeler max. 3 gün gecikebilir. Taksitler ödenirse kredi kartınızdan çekim yapmıyoruz. Taksitler sona erdiğinde sözleşmeyi işlem dışı bırakıyoruz. Taksit yada taksitlerin ödenmemesi durumunda ödenmeyen bedel kadar tutar, kredi kartı sözleşmesi mukabilinde kredi kartından tahsil edilir. Nakit taksitten yararlanmak için ofisimizi aramanız gerekmektedir.

 HAREKET

Gidiş: Buluşma noktası pazar günleri en geç saat 10:00'da Trabzon Havaalanı'dır. Uçak veya otobüsle gelenler bu saatte Trabzon'da olacak şekilde bilet almalıdır.

Dönüş: Trabzon Havalimanı'na pazar günleri 08:00'de bırakıyoruz. Dolayısı ile saat 9:00'dan sonraki herhangi saate bilet alabilirsiniz. AYARLADIGINIZ BİLETİN DÖNÜŞ SAATİ AKŞAM 18:00 OLSA BİLE GRUPLA BERABER SABAH 08:00'DE TRABZON HAVAALANI'NA BIRAKILIRSINIZ. Yani bizim havaalanı servisimizin dışında havaalanına ulaşmak isterseniz extra transfer ücreti ödemek durumunda kalırsınız. Bu yüzden biletlerinizi bizim servis saatlerimize uygun alınız.


Katılımcılar farklı havayolları ile geldiğinden turun başlama saati herhangi bir havayolunun uçağının gelmesine bağlı değildir. Yarım saati geçmeyen rötarlarda uçağın gelmesi beklenir. Daha fazla süren rötarlarda kişiler kendi imkanı ile gruba yetişmek zorunda veya gruba Sumela gezisi dönüşünde yine Trabzon'dan dahil olabilirler.

BU TURA KATILMAK İÇİN UYGUN UÇUŞLAR:

GİDİŞ: İSTANBUL'DAN
THY İST. ATATÜRK HAVAALANI - TRABZON 07.06
ONUR AIR İST. ATATURK HAVAALANI - TRABZON 06.35
SUN EXPRESS İST. SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI - TRABZON 07.20

DÖNÜŞ: İSTANBUL'A
THY TRABZON - İST. ATATÜRK HAVAALANI 09.30
ONUR AIR TRABZON - İST. ATATURK HAVAALANI 09.00
SUN EXPRESS TRABZON - İST. SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI 09.25

YAZ AYLARINDA YENİ TARİFELER AÇILABİLİR.

Uçuş saatlerinde değişiklik olabilmektedir. Tur başlangıcından önce sık sık değişiklik olup olmadığını takip ediniz. Uçuş saatinin değişmesi sonucunda uçağın kaçırılmasından DEEP NATURE sorumlu değildir.

Normal koşullarda havaalanında 1,5 saat öncesinden olmanızı öneririz.

 BULUŞMA HAKKINDA

UÇAKLA GELECEKLER İÇİN BULUŞMA
Buluşma noktamız pazar günü 10:00 Trabzon Havaalanı'dır.

OTOBÜSLE GELECEKLER İÇİN BULUŞMA
Buluşma noktamız pazar günü 09:00 Trabzon Otogarı'dır.

KENDİ ARAÇLARIYLA GELECEKLER İÇİN BULUŞMA
Kendi araçlarıyla gelecek misafirlerimiz tercihlerine göre 09:00'da Trabzon Otogarı'ndan yada 10:00 Trabzon Havaalanı'ndan alınabilirler.

 ULAŞIM HAKKINDA

Trabzon'a olan ulaşımlarınızı havayolu ya da karayolu ile yapabilirsiniz. Trabzon'a kadar olan ulaşımlar tur paketine dahil değildir.

Tur boyunca yapılacak ara transferlerimizi ise arazi şartlarına en uygun araç olan Ford Transit ile yapıyoruz.

Erken rezervasyonların yer ve ucuz bilet konusunda daha şanslı olduğunu belirtelim. Geç rezervasyonlarda bilet garantisi veremiyoruz.

Kademeli fiyat yönteminden dolayı uçak biletlerinin sabit bir fiyatı yoktur. Siz 200 TL'ye bilet alırken arkadaşınız 69 TL'ye alabilir. Her zaman erken rezervasyonu öneriyoruz.

BİLET İADE VE İPTALLERİNDE HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN İADE VE İPTAL KOŞULLARI GEÇERLİDİR.

TURUMUZ 7 GECE PANSİYON ve YAYLA EVİ KONAKLAMALIDIR.

Gito'daki KOÇİRA pansiyonumuz yöre mimarisine uygun dizayn edilip, manzara hakim bir noktaya inşa edilmiştir. Pansiyonda banyo tuvalet ortak kullanımdır. 
 
Çat'taki TOŞİ Pansiyon sade ve temiz bir yayla pansiyonu olup ortak banyo tuvalete sahiptir. Odalar 2 kişiliktir. Odalar 2008 yılında yenilenmiştir. 
 
Pokut'taki pansiyonlarımız ise yine yayla evinden dönme bir tesislerdir. Konaklayacağımız pansiyonlarımızda odalarda banyo tuvalet mevcuttur. 
 
Son gün konaklayacağımız Fırtına Pansiyon ise Şenyuva (eski adı Çinçiva) köyünde bulunmaktadır. Şenyuvalı bir çiftin işlettiği pansiyonumuzda çoğu odamızda banyo tuvalet bulunmaktadır. Bazı odalarda ise banyo tuvalet ortak kullanımdır. 
 
 
Dikkat: Ortak banyo kullanımlı tesislerde genelde 15 kişi peşpeşe kullandığından alışık olduğunuz hijyeni bulamayabilirsiniz. 
 
Önemli not: Turumuzda single konaklama seçeneğini sadece Çat'ta ve Fırtına Pansiyon'da garanti edebiliyoruz. Diğer tesislerdeki konaklamalar oda ve grup sayılarının kayıt sırasına göre ayarlanması ile olacaktır. Yani bazı tesislerde iki kişilik odada kalabilirken bazı tesislerde dört kişilik odada kalabilirsiniz. En uygun ayarlama rehber tarafından yapılacaktır. Ve oda düzenlemelerine uymak durumundasınız.

Mümkün olduğu kadar sizlere yöresel lezzetler tattırmak istiyoruz. Tabi mevsim itibarı ile ününü çok duyduğunuz bazı Karadeniz yemeklerini tatmanız mümkün olmayacak. Bu konuda büyük bir beklenti içinde olmamanızı öneririz.

Öğle kumanyalarını pek çeşitlendiremiyoruz ama doyurucu olduğu kesin.

Yorum ekleyebilmek için üye olmalısınız.

Yorum eklemek isterseniz burayı tıklayınız.

Bu turla ilgili şu ana kadar yorum yapılmamış.

 BU TURUN FARKI

Her zaman övündüğümüz bir nokta grup sayımız. Biz 15 kişilik turlar yapıyoruz. Bu da turun çok keyifli geçmesini sağlıyor. Sizin kendinizi müşteri gibi değil konuk gibi hissetmenizi sağlayan çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyoruz.

Aynı zamanda yayla turlarının doğası gereği turun yaylalarda geçmesi gerek. Sizin yayladaki pansiyonlarda kalmanız gerek, yayla insanı ile sohbet edebilme, kültürünü yakından görebilmeniz gerek. Bunun içinde klasik boydan boya yada otobüs ile yapılan 45 kişilik turlara katılmamanız gerek (Diğer acentaları gücendirmiyoruzdur inşallah:))

Böyle olunca da genelde grup yapımız sizin gibi düşünen ve aynı tatil anlayışına sahip insanlardan oluşuyor.

Yine turlarımızı her şey dahil olarak sunuyoruz. Havaalanından havaalanına kadar para harcamıyorsunuz. Extra para toplanmıyor.

Karadeniz’e her zaman gidemiyorum o yüzden gitmişken her yeri göreyim fikrini unutun lütfen. Bir kere geliyorsanız yine geleceksiniz demektir. Çünkü Karadeniz bir tutkudur.

Biz 19 yıllık tecrübemize ve 9 yıllık yayla turundaki liderliğimize güveniyoruz ve kimseyi incitmeden ''muhtemelen'' en iyisiyiz diyoruz.

 TUR ÖZETİ

Yeri : Doğu Karadeniz. Rize-Artvin-Trabzon

Yaş :  min 4 max 70

Katılımcı : min 6 max 14

Ulaşım : uçak, minibüs

Bu turun özeti bile roman olur aslında :) Yaza yaza bitmez. 
 
Sizi daha şehrin stres dolu sesleri, kulağınızda çınlarken, sıfır desibelli Gito yaylasına çıkaracağız. Henüz şoktan çıkamamışken Fırtına Vadisi'ne sokacağız. Hani şu dünyanın 17. önemli doğal alanı olan yere. Binbir çiçeğin, binbir hayvanın olduğu, küresel ısınmayı tınlamayan vadiye :) 
 
En güzel yaylalarda gezip yürüyüşler yapacağız. Kimi zaman dağların eteğinde kimi zaman tepesinde dolaşacağız. İçinde olduğunuz şok kronikleşirken yetmezmiş gibi sizi Pokut'a götüreceğiz. 
 
Bu turda tek bir yerde kalmıyoruz. Dolaşıyoruz. farklı pansiyonlarda kalıyoruz. Çok konforlu olmayan ama keyifli tesislerde kalıyoruz. Ben konforuma çok düşkünüm deyip bu tura gelen ve halinden memnun olan çok insan gördük. O yüzden bu kısmını fazla önemsemeden geçiyoruz. 
 
Bu tur da sizin aklınızı karıştıracak biliyoruz. Hangi tura gitsem diye gece gündüz düşüneceksiniz. Valla hepsi birbirinden güzel turlarımızın. Allah kolaylık versin :))

 TUR ORGANİZASYONU HAKKINDA

Bu tur DEEP NATURE'ın partner acentası olan BUKLA TUR ile ortak organize edilmektedir.

 GRUP / KATILIMCI SAYISI

Turumuz maksimum 14 kişidir. 14 kişiyi aşılması durumunda ayrı bir tur açılır ve bağımsız olarak tur düzenlenir. Her tur en az 6 kişiyle hareket eder.

Kapalı grup olabilmeniz için en az 10 kişi gereklidir. Tarih ve tur programı grup isteğine göre değişebilir. Kapalı gruplarda grup indirimi 12 kişiden sonra yapılır. 10 kişiden az kapalı grup taleplerinde farklı fiyat uygulanır.

 YÖRE BİLGİSİ

Trans Yayla turumuz adından da belli olacağı gibi çoğunlukla yaylalarda geçiyor. Birkaç kere alpin zona yani ağaç sınırının üstüne çıksak ta genelde yaylaların seviyesi olan 1300 lerde dolaşacağız. 
 
Bu turu hazırlarken oldukça zorlandık, gezdiğiniz bölgelerde o kadar çok güzel yayla var ki, hangisini programa koyacağımızı şaşırdık. Hatta yeni tur hazırladığımızı duyan muhtarlar kamuoyu oluşturup kendi yaylalarını programa almamız için baskı uyguladılar. :)) 
 
Fırtına vadisinin en bakir kolu olan Çat vadisinde ve yamaçlarında, muhteşem manzaralar sunan bir program. 
 
Peki ne zaman gideceksiniz? Sezonu ne? Tabi ki bizim koyduğumuz tarihlerde :) Şubatta gidiliyordu da biz mi gitmedik derler sonra adama. üç ay gibi uzun bir sürede nerdeyse her hafta yapacağız bu turu. 
 
Ha birde bu turda dolaştığımız yerler öyle 4 4 lük tesislere sahip yerler değil. Tesislerimizin çoğu pansiyon. Biz beklenti ile gelmeyeceğinizi biliyoruz tabi, ama yine de bir kulağınıza küpe yapalım dedik :) 

 BÖLGEDE HAVA DURUMU

Doğu Karadeniz hak etmediği bir üne sahip. Genelde herkesin aklında Karadeniz'de her gün yağmur yağar, sis olur, soğuk olur gibi bir imaja sahip. Elbette Karadeniz istatistik olarak diğer bölgelerden daha fazla yağış almakta fakat bu haksız ünvana sahip olacak kadar değil. Öncelikle sahil şeridindeki havanın İstanbul havasını 2 gün gecikmeyle takip ettiğini söyleyelim. Yani İstanbul'da güneş varsa bilin ki 2 gün sonra Karadeniz sahillerinde de güneş olacaktır. Fakat yükseklerde doğal olarak böyle değil. Dağ kendi havasını yarattığından her an değişen ve tahmin edilemeyen hava koşulları vardır. Yani sabah güneşte yürüyüşe başlayıp öğlen siste devam edip akşam yağmurla bitirebilirsiniz. Veya sahilde yağmur yağarken siz bulutların üstünde güneşlenebilirsiniz. Veya tam tersi. Ama genel olarak yaylalarda havanın çok değişken olduğunu ve sahil kesimine göre bir iki derece daha serin olduğunu unutmayın. Hava koşullarının turun yapılmasına engel olmadığını da unutmayın lütfen.

 AKTİVİTE  

Tüm turlarımızda olduğu gibi bu turumuzda da yürüyüşlerimiz vardır. Kimi zaman kolay kimi zaman zor olabilir. Herkesin kolayı ve zoru algılama derecesi farklıdır ama ortalama 3-4 saatlik yürüyüşler diyebiliriz. 
 
Turumuza katılım yaşı genelde 30-40 civarı. Yine tüm turlarımızda olduğu gibi ağırlık bayanlarda. Sanırız onlar doğayı erkeklerden çok seviyor. 

 ZORLUK

Turumuz, günde ortalama 2-5 saat yürüyüşleri olan sizi bazen zorlayacak, bazen ise oldukça kolay gelecek yürüyüşlerin yapıldığı bir programdır. 
 
Herhangi bir sağlık problemi olmayan ve yürüme problemi olmayan herkes katılabilir. Yani bu turda dik yokuşlar çıkabilir ve inebilirsiniz. Yürüyüş konusunda bir engelinizin olmamasını öneririz. 
 
Yürüyüşlerimizde sık sık mola verilir ve yürüyüş temposu en yavaş yürüyene göre ayarlanır. Elbette bazen nefes nefese kaldığınız anlar olacaktır fakat yürüdüğünüz yerlerin güzelliği ile yorgunluğunuz aklınıza bile gelmeyecek. Her güzel şeyin bir bedeli olduğunu unutmayın.

 KİMLERE

Turumuza katılım yaşı genelde 30-40 civarı. Yine tüm turlarımızda olduğu gibi ağırlık bayanlarda. Sanırım onlar doğayı erkeklerden çok seviyor.

Saatlerce güneşin altında yatmak istemeyen, açık büfe restoran kuyruklarından sıkılan, onlarca kişi ile tatile çıkmak istemeyen, farklı bir tur isteyen ve en önemlisi deneyim kazanmak isteyen sağlıklı herkes katılabilir.

Turumuz belki de, tamamı ile tatil anlayışınızı değiştirecek.


 SEZON

Bize en çok sorulan soru ''en iyi sezon'' sorusudur. Biz tur tarihlerimizi belirlerken mümkün olan en iyi dönemleri göz önüne alıyoruz. Tabi hiçbir şekilde sizlere güzel hava garantisi veremeyiz fakat genelleme yapacak olursak yaz döneminde havalar güzel olma eğilimindedir.

Şayet Antalya ya da Bodrum'a gitmiş olsaydınız ve yağmurlu sisli olsaydı inanın bizde çok üzülürdük ama Doğu Karadeniz Yaylaları'na yağmur, çise, sis, bulut... inanın çok yakışıyor.

Bu demek değil ki turunuz siste, yağmurda geçecek. Ama bu olası durum sizi olumsuz etkilememeli. Kaldı ki yaz sezonu ve havaların iyi olma ihtimali kötü olma ihtimalinden daha fazla.

Maalesef bölgemizin adı çıkmış dokuza inmez sekize. Şayet sisli olursa bir şey göremem diye düşünüyorsanız bu yanıltıcı olacaktır. Sis de olsa yağmur da olsa biz bu turun sizin hayatınızın en güzel turu olması için gayret edeceğiz.

Aslında bölgeyi Türkiye'nin diğer coğrafyalarından ayıran en önemli özelliği de budur. Meteoroloji tahminleri dağlar için geçerli olmadığını, hele hele Kaçkar için hiç geçerli olmadığını söyleyebiliriz. Dağlar kendi havasını yaratır ve tahmin edilmesi çok zordur. Ama hiçbir hava koşulu programımızı yapmamızı engellemiyor.

Başınıza gelebilecek en kötü senaryo; kirpiklerinizden damlayan çise, sisler arasında kendini gösteren dağlar, büyülü ve gizemli ormanlar ve gürül gürül dere sesi içinde yapacağınız bol oksijenli bir yürüyüş olacaktır. Hiç fena değil değil mi? :))

 YANINDA GETİR

Bu tur için ayrı masraf yapmanızı istemiyoruz. 'size ne, para benim' diyebilirsiniz tabi.:)) Ama turun sizin için iyi geçmesi için ayakkabı ve yağmurluk dışında çok da abartmanıza gerek yok.

Satın alacağınız ekipmanların çok pahalı malzemelerden olmasına gerek yok. Mesela matara olarak yeni plastik süt şişelerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok pahalı polar mont ve pantolon yerine semt pazarlarında satılanlardan alabilirsiniz. Bunlar sizi yeteri kadar sıcak tutacaktır. Baton yerine yaylalarda bulacağınız sağlam sopalarda aynı işi görür. Eğer yürüyüş sporunu düzenli ve sürekli yapmayacaksanız malzeme için fazla para harcamanıza gerek yok. Ha, ama yok ben bu işi yapacağım, malzemem olsun, pimpirikliyim, heyecanlıyım, ille de alacam diyorsanız
www.kutupayisi.com adresinde aradıklarınızı bulabilirsiniz.

Küçük sırt çantası; yürüyüş esnasında polar, matara, krem gibi sık kullanacağınız malzemeleriniz koyacağınız en az 30lt kapasiteli sırt çantası. Ama lütfen çocuğunuzun yada kardeşinizin beslenme çantası ile gelmeyin :))

Yürüyüş Botu; yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ayakkabıları tercih etmelisiniz. Bunlar en az Cat marka botlar seviyesinde olmalıdır. Biz size su geçirmez özelliğe sahip trekking amaçlı botları öneriyoruz. Trabzon Uzungöl ve Artvin Karagöl gezisi günlerinde spor ayakkabı veya sandalette giyebilirsiniz.
Bu kadar detay vermemize rağmen halen topuklu ayakkabı, kösele ayakkabı, bez ayakkabı ile gelenler olabiliyor. Bu arkadaşların tur boyunca diğerleri tarafından makaraya alınacağını unutmayın :)))

KONAKLAMA TESİSLERİNDE ODALAR KISMINDA AYAKKABI İLE DOLAŞMAK YASAKTIR. LÜTFEN BİR TERLİK GÖTÜRÜNÜZ.
(Bu kural biraz garip gelebilir, ama muhafazakarlıktan diil, tamamen ses ve hijyen için uygulanmaktadır.)

Yağmurluk; Genelde panço denen sırt çantanızla aynı anda giyebileceğiniz, bol ve ayaklarınıza kadar sizi koruyan özel amaçlı yağmurluklardır. Özellikle belirtelim bu yağmurluğunuzun da doritos poşetinden çıkan naylon gibi birşey olmamasına özen gösterin :)) Bu arada yıllar önce bir arkadaşımız Panço getir deyince Doritos Pancho getirmişti siz böyle birşey yapmayın. Yemiştik ama güzeldi:)

Baş: Yanınızda mutlaka bir bere bulundurun. Ayrıca sizi güneşten koruyacak güneş gözlüğü yüz ve dudaklarınız koruyacak kremler. Ve birde şapka.

Göğüs: Sizi rüzgardan koruyacak polar, bol t-shirt, sweat shirt yeterlidir.

Alt: Sentetik kumaşlı pantolonları tercih etmelisiniz. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Şort da bulundurun. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz.

Ayak: Bol miktarda çorap getirmenizi tavsiye ederiz. Abartmayın 20 tane değil. E getiriyorlar:)

Matara: en az 1 lt lik su kabınız. Mümkünse termos özelliğine sahip ve sıcak su saklayabilecek mataralar. Ama 1 lt.lik plastik süt şişeleri de idare eder.

Fener: Çok büyük olmayan fakat yeterli ışık kaynağı olan yedek pilleri ve ampulü ile birlikte bir fener. Gece dolaşmalarında lazım olabilir. Kafa feneri tercih ediniz.

İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen her ihtimale karşı kendinize küçük bir ilkyardım çantası hazırlayın ve sürekli kullandığınız ilaçları bulundurun.

En önemli hususlardan biri de taşıma sırasında yağmura karşı valizinizin su geçirmez olması yada eşyalarınızı poşetlemenizdir.

Bu arada lütfen eşyalarınızı abartmayın. Bazı arkadaşlarımız tüm gardrobunu getirmeye kalkışıyor. :) O valizlerden çıkan şeyler hayret verici olabiliyor. Gece kıyafetleri, ince topuklu ayakkabılar, saç kurutma makineleri, ütüler, bornoz, cd arşivi, bir kütüphane dolusu kitap, envai çeşit takım taklavat vs :)))

 KİŞİSEL İHTİYAÇ

TURDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARI GRUP ÜYELERİ İLE DEĞİŞ TOKUŞ YAPABİLMENİZ İÇİN FLASH CARD GETİRMENİZİ ÖNERİRİZ. 
 
Tur fiyatına her şey dahil. Sadece ekstra alacağınız yiyecek ve içecekler ve hediyelik eşya için yanınızda para bulundurmanız yeterli. Gerçi çok matah şeylerde yok alabileceğiniz. Birkaç hediyelik eşya, puşi, bal vs. 
 
Bal alacaksanız kilosuna 70-100 TL ödemeye hazır olun. :) Ve her yerden bal almayın. 
 
Bunun dışında bulunacağınız ilçelerde bankamatiklerinden para çekebileceğiniz bankalar şunlardır. Rize/Ardeşen: Akbank(Altın Noktalı), İş Bankası, Ziraat Bankası. YKB, Garanti, Trabzon ve Rize şehir merkezinde: Hemen hemen her banka. (ilk ve son gün)

 DEEP NATURE NOTU

19 yıldır bu işi yapmanın tecrübesi ile en güzel programlarımızdan birini sunduk. Lütfen başka turlarla kıyaslayın, ölçün, biçin, tartın sonra karar verin. Yine bizi seçeceğinize inanıyoruz:))

Tur bitiminde eve dönünce horon cd leri dinleyecek, fotoğraflara bakıp bakıp iç geçirecek, gördüğünüz herkese bu turu anlatacak, önereceksiniz. Biliyoruz ki bu tatil hayatınızın en güzel hatıralarında yer alacak. Ve herşeye binlerce kez değecek...

DİKKAT: 1618 nolu yasa: içinde ulaştırma, konaklama, rehberlik, yemek hizmetlerinden biri veya birkaçının bulunduğu gezi, spor, toplantı, eğlence gibi her türlü organizasyonu kapsayan faaliyetleri ancak TURSAB üyesi seyahat acentaları yapabilir. Dernekler, vakıflar, klüpler, okullar, resmi ve özel kurumlar acentalar olmaksızın tur ve yukarıdaki faaliyetleri düzenleyemez. Lütfen gezinizin Tursab üyesi acentalar ile yapıldığına emin olur. Hukuk devleti vatandaşların duyarlılığı ile işler.

Hatırlatmalar

:: DEEP NATURE rehberleri hava koşullarına bağlı olarak tur programında her türlü değişikliği yapabilir. Şu ana kadar hava koşulları yüzünden tur programının tamamlanamaması durumu olmamıştır.

Tur Fiyatı:
1.274,00 TL Rezervasyon yaptır Ödeme Seçenekleri
(2 kişilik odada kişibaşı tur fiyatı)
: Ödeme Seçenekleri
Facebook'ta paylaş
Fotoğraf Galerisi

Fotoğraf galerisi için tıklayınız.
En Çok İncelenen Karadeniz Turları

Doğu Karadeniz Yaylaları Turu Doğu Karadeniz Yaylaları Turu
1.368,00 TL
7 GECE 8 GÜN
Macahel Kaçkar Turu Macahel Kaçkar Turu
1.348,00 TL
7 GECE 8 GÜN
Trans Kaçkar Turu Trans Kaçkar Turu
1.262,00 TL
7 GECE 8 GÜN
Diğer Karadeniz Turları

Batum Macahel Karçal Turu Batum Macahel Karçal Turu
1.295,00 TL
7 GECE 8 GÜN
Macahel Turu Macahel Turu
1.242,00 TL
6 GECE 7 GÜN
Trans Yayla Turu Trans Yayla Turu
1.274,00 TL
7 GECE 8 GÜN
Karadeniz Foto Safari Karadeniz Foto Safari
1.442,00 TL
7 GECE 8 GÜN
Trans Kaçkar Turu Trans Kaçkar Turu
1.262,00 TL
7 GECE 8 GÜN
Doğu Karadeniz Yaylaları Turu Doğu Karadeniz Yaylaları Turu
1.368,00 TL
7 GECE 8 GÜN
Macahel Kaçkar Turu Macahel Kaçkar Turu
1.348,00 TL
7 GECE 8 GÜN
2010 © Copyright DEEP NATURE
A Grubu Seyahat Acentası / Türsab Belge No: 4824
İstiklal Cad. Erol Dernek Sok (Yeni Melek'in sokağı) No:9 Atlas Ap Kat:4 D:12 Beyoğlu / İstanbul ( kroki )
Ofis Çalışma Saatleri : Hafta içi 10:00-19:00 (15 Eylül'e kadar) / Cumartesi 10:00-15:00
Tel : 0 212 243 68 85 - 243 69 24
Faks : 0 212 249 56 79

deep@deepnature.com
Gizlilik Politikası - Site Kullanım Şartları - Rezervasyon ve Ödeme Şartları
Bu site DEEP NATURE SEYAHAT ACENTASI'na aittir, sitedeki yazı ve resimler izinsiz kullanılamaz.
www.yurticibayramturlari.com 
tasarım ve uygulama: CREALIVE